ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

May 07, 2018

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΑΕ)

 

 

 

 

Στις 29/01/2019 δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος για την συγχώνευση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ν 4589/2019). 

Η έναρξη νέων κύκλων του προγράμματος αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

 

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Επόμενου κύκλου για το έργο:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΑΕ)

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» διάρκειας 450 ωρών.

Περιγραφή προγράμματος εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το κέντρο δια βίου μάθησης Easy Education, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό αδείας 6603, εντάσσεται στο πρόγραμμα κατάρτισης με χρήση τεχνικών Δια Βίου Μάθησης «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας.

Το παρόν σεμινάριο ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) πραγματοποιείται από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ βάσει του Νέου Νόμου των ΑΕΙ (άρθρο 48, ΦΕΚ 4485/4-8-2017). Το Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, ως αναγνωρισμένος κρατικός φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων πληροί τη συγκεκριμένη προϋπόθεση και όλα τα έργα που υλοποιεί μοριοδοτούνται σε οποιεσδήποτε προκηρύξεις, όπου προσμετρώνται επιμορφώσεις από ΑΕΙ.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού υλοποιούνται σεμινάρια 450 ωρών με σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα ειδικής αγωγής. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που χρειάζονται ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή σε θέματα ειδικής αγωγής.

 

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (450 ωρών) αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και μοριοδοτείται σύμφωνα με τον Ν. 4415/2016, ΦΕΚ. 159 Α/06.09.2016 με τον Ν. 61048/Ε2/2017, Φ.Ε.Κ. 1239 Β /2017. και με τον Ν. 4473 Τεύχος 1ο /30/5/2017, ΦΕΚ 78/2017. Αναλυτικά,

  • Το σεμινάριο μοριοδοτείται σε δομές πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 0,5 μονάδες σύμφωνα με: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4473/2017.
  • Βάσει του άρθρου 46, Ν.4465/2017, αναγνωρίζεται στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018- 2019.
  • Βάσει του άρθρου 48, Ν. 4415/2016, δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς να εργαστούν με απόσπαση στα ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). Η επιμόρφωση προσμετράται, μοριοδοτείται.
  • Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με το ΦΕΚ με θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομίσθιων εκπαιδευτών δημόσιων ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης ειδικής αγωγής και δημόσιων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΣΕΚ)» (Αρ. Πρωτ. 4911/290/08-08-2017), στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα ειδικής αγωγής. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που χρειάζονται ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή σε θέματα ειδικής αγωγής. 

 

Α. Ετήσιο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διάρκειας 10 μηνών

*Με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση δικαιούστε & ένα ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενο σεμινάριο διάρκειας 100 ωρών αξιας 175€.*

Έναρξη επόμενου κύκλου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στοιχεία Επικοινωνίας


Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα
Email: 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Αλλά και άμεση επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης 
ή τηλεφωνικά μέσω της γραμματείας του κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education.

Για Θέματα Οικονομικής και Διοικητικής Διαχείρισης

Τηλέφωνο (help desk 10:00πμ - 16:00μμ): 210 3003913 l Fax: 2103005043
E-mail: 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Web site: 
http://www.diaviou-teiste.gr

Βεβαίωση παρακολούθησης

Η επιτυχής παρακολούθηση όλων των ενοτήτων οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας με απόλυτη ασφάλεια χορήγησης μέσω δυνατότητας ελέγχου γνησιότητας με QRcode. 


Προαιρετικά, δύναται να εκδοθεί συμπληρωματική βεβαίωση αριστείας σε κάθε εκπαιδευόμενο που έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις περί αριστείας.

Mar 14, 2019